Økologisk 100% græsfodret oksekød.


Vi sælger direkte fra slagteriet samt fra webbutik i det omfang vi har noget på lager. Se dato for næste slagtning under vores butik. 

NB! Vi sender gerne med Xpressen som fødevaredistribution spørg på tillæg for forsendelse.

Udfyld vores formular eller send en mail til bo@baastrupskovgaard.dk for at komme på mailliste for slagtning og evt. nyhedsmail :-)

Se tidligere infomail som pdf


 

Oksekød er en luksusspise, så vælg at spise lokalt opdrættet økologisk oksekød af dyr, som udelukkende er fodret med græs!

 

I USA er "grass fed" et varemærke, og kødet fra græsfodrede dyr indeholder mindre fedt, men flere sunde Omega 3 fedtsyrer, end dyr, som fodres med korn og forarbejdet kraftfoder af blandt andet soyaprotein.

 

Læs mere om græsfodret kød her:

 

https://www.healthline.com/nutrition/grass-fed-vs-grain-fed-beef#section2

 

Vi slagter kalve løbende og evt. efter bestilling. Dyrene krogmodnes i ca. 16 dage. De kan afhentes eller sendes, for nye kunder kun mod forudbetaling. Forsendelse med fødevaredistribution tilbydes mod betaling til hele Danmark.

 

Vi har rene angusdyr samt krydsninger af Jersey og angus evt. med yderligere krydsning. Slagningen sker typisk fra 20 mdr. op til 30 mdr. alder.

 

Nye kunder betaler forud. .

 

 

NB! Opskrifter til hjælp med en kvart kalv :-):

Opskrifter: Jersey Græskalv og Gyvelborg opskrifter - se desuden nedenfor om udskærringer

 

Vi sælger kalvene i 1/4 og 1/2, hvor man får lidt af hele kalven. En kvart kalv er ca. 40-60 kg. - kød se beskrivelsen her: udskaeringer

 

Slagteren vurderer køerne og tager de bedste stege fra - se beskrivelse af oksekødet nederst her: Mørt oksekød.

 


 

Kontakt Bo for at købe enten via mail:

bo@baastrupskovgaard.dk, kontaktformular eller telefon: 5354 4290.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Besøg:

Dyrene går på marker omkring gården ved landsbyen Hylke syd for Skanderborg - i er velkommen til at kigge til køerne

Sådan ser det ud:


 


Angus kvæg og krydsninger på Båstrup Skovgård:

I 2016 ombyggede vi stalden til løsdrift med Jersey græskalve - et projekt fra Økologisk Landsforening og Dyrernes beskyttelse


Fra foråret 2018 skiftede vi produktion en besætning med 9 anguskvier og 11 krydningskvier, samt en angustyr. Vi aftager stadig kalve fra Gyvelborg og opdrætter dem til de er godt 24 mdr. 


Vi startede med kvæg i sommeren 2014. Til pleje af vores engarealer anskaffede vi 4 ammetanter og 7 kalve. Dyrerne kom fra økologiske mælkeproducent Willem Blauw - Gyvelborg. I 2015 fortsatte vi samme koncept og modtog i starten af maj 4 køer (ammetanter) og 8 kalve heraf en kviekalv (Smørblomst) - Sally fra sidste år er på besøg ved Johannesminde (johannesminde.).


Kalvene er født i januer-marts måned 2015 og skulle være slagtet, da de ikke kan bruges i mælkeproduktionen. Vi overtog kalve og ammetanter, og havde dem gående på græs fra primo maj måned til ultimo oktober, hvorefter de blev slagtet.

Da kalvene under hele deres opvækst kunne patte hos køerne fik de en tilstrækkelig tilvækst og kødet skulle være helt specielt.

Billeder  og videoer af dyrerne på marken:

NB! Tryk på YouTube nederst til højre for at se i fuldskærm!

2015:

2014: